Wim Magré

Datum/Tijd
Date(s) - 13/10/2016
20:00 - 21:15

Locatie
Grote Kerk Harderwijk
Kerkplein 1
Harderwijk


[vc_row margin_top=”20″][vc_column width=”1/2″][dt_fancy_title title=”Programma” title_align=”left” title_size=”h3″][ultimate_spacer height=”20″][vc_column_text]Fantasie over psalm 48

          Klaas Jan Mulder

Koraalbewerking psalm 54

          Dick Sanderman

Praeludium en Fuga in e-moll

Orgelkoraal “Herr Gott, nun schleuss den Himmel auf”

          Johann Sebastian Bach (1685 – 1750)

Andante (uit Concerto nr 1)

          Georg Friedrich Händel (1685 – 1759)

Nimrod (uit “Enigma” variaties)

          Edward Elgar

Variations sur “Lasst uns erfreuen”

          Denis Bedard

Sortie

          Louis James Alfred Lefébure-Wély

Koraalfinale

          Willem Hendrik Zwart

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][dt_fancy_title title=”Over de organist” title_align=”left” title_size=”h3″][ultimate_spacer height=”20″][vc_column_text]Wim MagréWim Magré (1962) musicus te Elburg, ontving zijn eerste muzieklessen aan de muziekschool te Elburg van Kees Weggelaar. Daarna studeerde hij orgel bij Willem Hendrik Zwart, organist van de Bovenkerk te Kampen. Verder bekwaamde hij zich aan het Conservatorium te Zwolle waar hij hoofdvak orgel studeerde bij Dorthy de Rooy. In 1989 studeerde hij hier met goed gevolg af.

Als organist is hij verbonden aan de Grote of Sint Nicolaaskerk te Elburg en de Alle-Dag-Kerk (Engelse kerk aan het Begijnenhof) te Amsterdam.

Hij maakte vele orgel CD’s op bekende Nederlandse orgels in onder andere: Elburg, Kampen, Bolsward, Den Haag en Apeldoorn. Verder werkte hij mee aan een tweetal orgel DVD’s in de Bovenkerk te Kampen.

Verder is hij dirigent van verschillende koren op de Veluwe van onder andere het Elburgs Mannenkoor O.B.K., gemengde koren in Oldebroek, Doornspijk en Ermelo, een kinderkoor op Urk en het Veluws Mannenensemble.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Scroll naar boven