Willeke Smits

Datum/Tijd
Date(s) - 11/08/2016
20:15 - 21:30

Locatie
Grote Kerk Harderwijk
Kerkplein 1
Harderwijk


[vc_row margin_top=”20″][vc_column width=”1/2″][dt_fancy_title title=”Programma” title_align=”left” title_size=”h3″][ultimate_spacer height=”20″][vc_column_text]Fantaisie et Fugue en si-bemol

      Alexandre Boëly (1785 – 1858)

Concerto del signor Blamont

      Johann Gottfried Walther (1684 – 1748)

Holbersuite

      Edvard Grieg (1867 – 1907)

      (bew. Willeke Smits) 

Happiness (This is not a Waltz

      Ad Wammes (geb 1953)

Drei trio’s opus 47

      Max Reger (1873 – 1916)

Concerto del signor Telemann

      Johann Gottfried Walther

Fantasie en Fuga in g (BWV 542)

      Johann Sebastian Bach (1685 – 1750)[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][dt_fancy_title title=”Over de organist” title_align=”left” title_size=”h3″][ultimate_spacer height=”20″][vc_column_text]willeke smits 2Willeke Smits studeerde orgel (bij Kees van Houten en Reitze Smits), kerkmuziek (bij Bernard Winsemius) en koordirectie (bij Krijn Koetsveld) aan het Utrechts Conservatorium. Daarna deed ze diverse vervolgstudies (koordirectie bij Joop Schets en piano bij Geoffrey Madge).

Willeke heeft een bloeiende concertpraktijk waarin een uitdagende programmering centraal staat. Ze is cantor-organist van de Tuindorpkerk in Utrecht, waar ze het monumentale Ruprecht-orgel van de Tuindorpkerk bespeelt. Ze heeft daarnaast een privé-lespraktijk voor orgel en piano. Voor de stichting Kerkzang.nl organiseert zij de jaarlijkse Kerkmuziekdagen voor de Jeugd, waar kinderen en tieners in een muziekkamp kennis maken met vocale kerkmuziek.

Willeke bracht diverse cd’s uit waarvan de cd met orgelwerken van Hendrik Andriessen een 10 kreeg in het blad Luister. Ze bracht een dubbel-cd uit met werken van Johann Gottfried Walther, ondergewaardeerd tijdgenoot van Johann Sebastian Bach, die met een 10+ in het blad De Orgelvriend werd geprezen. Een niet minder groot succes is de verschijning van ‘Happiness’, een cd waar je vrolijk van wordt!

Naast de muzikale werkzaamheden is Willeke bestuurslid van de Stichting Utrecht Orgelland.

Meer informatie: Willeke Smits[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Scroll naar boven