Willeke Smits

Datum/Tijd
Date(s) - 10/08/2017
20:15 - 21:30

Locatie
Grote Kerk Harderwijk
Kerkplein 1
Harderwijk


[vc_row margin_top=”20″][vc_column width=”1/2″][dt_fancy_title title=”Programma” title_align=”left” title_size=”h3″][ultimate_spacer height=”20″][vc_column_text]Toccata in D (BWV 912)

– Presto – Adagio – Fuga

            Johann Sebastian Bach (1685 – 1750)

“Das Vatter unser”

Delen uit Tabulaturbuch

            Johann Ulrich Steigleder (1593 – 1635)

Concerto in G, BWV 592

– Allegro – Grave – Presto

            Johann Sebastian Bach

Psalm 65: “de stilte zingt u toe”

            Bert Matter (1937)

Ut re mi fa sol la

            William Byrd (1543 – 1623)

Overture to Ode nr 1, with noise of cannon ……

–  […] – Allegro – Adagio – Allegro

            William Croft (1678 – 1727)[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][dt_fancy_title title=”Over de organist” title_align=”left” title_size=”h3″][ultimate_spacer height=”20″][vc_column_text]willeke-smitsWilleke Smits studeerde orgel (bij Kees van Houten en Reitze Smits), kerkmuziek (bij Bernard Winsemius) en koordirectie (bij Krijn Koetsveld) aan het Utrechts Conservatorium. Daarna deed ze diverse vervolgstudies (koordirectie bij Joop Schets en piano bij Geoffrey Madge).

Willeke heeft een bloeiende concertpraktijk waarin een uitdagende programmering centraal staat. Ze concerteert solistisch in binnen- en buitenland, maar begeleidt ook met veel passie koren en solisten.

Verder is ze cantor-organist van de Tuindorpkerk in Utrecht, waar ze het monumentale Ruprecht-orgel van de Tuindorpkerk bespeelt. Ze heeft daarnaast een privé-lespraktijk voor orgel en piano. Voor de stichting Kerkzang.nl organiseert zij de jaarlijkse Kerkmuziekdagen voor de Jeugd, waar kinderen en tieners in een muziekkamp kennis maken met vocale kerkmuziek.

Willeke bracht diverse cd’s uit waarvan de cd met orgelwerken van Hendrik Andriessen een 10 kreeg in het blad Luister. Ze bracht een dubbel-cd uit met werken van Johann Gottfried Walther, ondergewaardeerd tijdgenoot van Johann Sebastian Bach, die met een 10+ in het blad De Orgelvriend werd geprezen. Een niet minder groot succes is de verschijning van ‘Happiness’, een cd waar je vrolijk van wordt!

Naast de muzikale werkzaamheden is Willeke bestuurslid van de Stichting Utrecht Orgelland.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Scroll naar boven