Arjen Leistra

Datum/Tijd
Date(s) - 13/07/2017
20:15 - 21:30

Locatie
Grote Kerk Harderwijk
Kerkplein 1
Harderwijk


[vc_row margin_top=”20″][vc_column width=”1/2″][dt_fancy_title title=”Programma” title_align=”left” title_size=”h3″][ultimate_spacer height=”20″][vc_column_text]Preludium en Fuga in C, BWV 545

            Johann Sebastian Bach

“Dies sind die heil’gen zehn Gebot” BWV 678, 679

            Johann Sebastian Bach

Sombere muziek over psalm 103

           Jan Zwart

Piet Hein Rhapsodie

            Peter van Anrooy (bew: Reitze Smits)

Suite Bretonne, opus 21

            Marcel Dupré

“Jesu meine Freude”, uit opus 67

            Max Reger

Fuga con Corale “Jesu meine Freude”

            Sigfrid Karg-Elert[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][dt_fancy_title title=”Over de organist” title_align=”left” title_size=”h3″][ultimate_spacer height=”20″][vc_column_text]Arjen Leistra 2Arjen Leistra (Delft, 1973) studeerde orgel en kerkmuziek respectievelijk aan de conservatoria te Rotterdam en Den Haag. Zijn docenten waren Arie Keijzer en Ben van Oosten (orgel DM en UM), Marijke van Klaveren en Johann Th. Lemckert (kerkmuziek en improvisatie).

In 1996 werd Arjen 2e prijswinnaar van de “International Organcompetition” te Dublin (Ierland). Hetzelfde jaar werd Arjen Leistra benoemd tot cantor-organist van de Hoflaankerk te Rotterdam-Kralingen. Na zijn afstuderen in 1998 vervolgde hij voor een jaar zijn orgelstudie bij Marie-Claire Alain in Parijs.

Arjen Leistra geeft orgelconcerten in heel Nederland en concerteerde ook in Engeland, Duitsland, Frankrijk en Italië. In november 2005 en februari 2008 maakte hij concerttournees naar de Verenigde Staten en gaf recitals in Florida, Georgia en South- en North Carolina. Hij is een veelgevraagd begeleider van diverse koren op orgel en piano en als continuo-speler op eigen kistorgel.

Vanaf september 2008 is Arjen Leistra als organist verbonden aan de Grote Kerk te Schiedam. In deze kerk is hij ook dirigent van het koor Vocalis St. Jan. Van zijn orgelspel verschenen de afgelopen jaren verschillende cd’s.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Scroll naar boven