Najaar serie: André van Vliet

Datum/Tijd
Date(s) - 29/09/2022
20:00 - 21:15

Locatie
Grote Kerk Harderwijk
Kerkplein 1
Harderwijk


Programma

  • Inleidend Koraalspel          W.H. Zwart

  • Preludium en Fuga in D, BWV 532          J.S. Bach

  • Fantaisie pour le verset Judes Crederis         A.P.F. Boëly

  • Fantaisie in C          C. Franck

  • Offertoire          L.A. Lefébure-Wély

  • Variaties over ‘Merck toch hoe sterck’          C. Kee

  • Berceuse, Toccata          R.W. Driffill

  • Koraalfinale          A. van Vliet

 

André van Vliet werd geboren op 18 augustus 1969 in Benschop. Op 9-jarige leeftijd begeleidde hij de kerkdiensten in zijn woonplaats. Lessen volgde hij bij Gijsbert Lekkerkerker en de bekende organist Herman van Vliet, die hem ook de liefde voor de met name Franse romantiek bijbracht. Op het Utrechts Conservatorium studeerde André bij Nico v.d. Hooven, Jan Welmers en Jan Raas, alwaar in 1991 het diploma werd behaald.
Ondertussen bleven zijn activiteiten niet onopgemerkt en inmiddels reist hij wekelijks het land door als begeleider van koren of als solist. Zo concerteerde hij in veel belangrijke orgelseries in Nederland, maar ook daar buiten, speelde voor radio en TV en maakte 7 solo-albums. Deze CD’s, die een zeer breed repertoire bevatten, werden opgenomen in o.a. de Evang. Luth. Kerk te Den Haag en de Martinikerk te Bolsward,  Evenals op de CD’s pronken bij de concerten – naast de namen van componisten als Bach, Mendelssohn, Franck, Guilmant, Widor en Dupré – ook grootheden als Planyavski, Hidas, Verschraegen en Toebosch.
In combinatie met andere vocalisten en instrumentalisten worden zeer veel optredens verzorgd. Te noemen valt de combinatie orgel/ vleugel, waarin André samen met Jan Lenselink een zeer verrassend en vernieuwend programma brengt. Met het trompetduo Arjan en Edith Post wordt ook veel opgetreden. En met sopraan Marjo van Someren zijn al tal van recitals gegeven.

Als dirigent is André verbonden aan een aantal koren:

 

Scroll naar boven