Datum/Tijd
Date(s) - 05/10/2017
20:00 - 21:15

Locatie
Grote Kerk Harderwijk
Kerkplein 1
Harderwijk


[vc_row margin_top=”20″][vc_column width=”1/2″][dt_fancy_title title=”Programma” title_align=”left” title_size=”h3″][ultimate_spacer height=”20″][vc_column_text]Fantasie “Lof zij den Heer …”

          Klaas Jan Mulder

“Ga met God en Hij zal met je zijn”

          Dick Sanderman

Concerto in C-dur (RV 537)

(transcriptie: Evert van de Veen)

          Antonio Vivaldi

Preludio pro organo pleno

          Johann Chr. Kittel

Aria in C-dur

          Gaston M. Dethier

Fantasie “Ein feste Burg”

          Wilhelm Rudnick

Andantino en La majeur

          César Franck

Sonate nr III

          Felix Mendelssohn-Bartholdy

Nachspiel in D-dur

          Justin Heinrich Knecht

Koraalfinale

          Evert van de Veen[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][dt_fancy_title title=”Over de organist” title_align=”left” title_size=”h3″][ultimate_spacer height=”20″][vc_column_text]

 

 

 

 

 

 

 

Evert van de Veen werd geboren op 28 december 1963 in Voorthuizen. Al op jonge leeftijd begon hij met het volgen van orgellessen. Na lessen te hebben gevolgd bij zijn oom Evert van de Kamp en bij organist John Propitius, volgde een orgelstudie aan het Utrechts Conservatorium. Aan het conservatorium studeerde hij het hoofdvak orgel bij Theo Teunissen. Na zijn studie begon Evert als orgeldocent in de regio Voorthuizen.

De in Voorthuizen woonachtige organist geeft jaarlijks vele concerten in Nederland. Om de concertprogramma’s die hij ten gehore brengt zo afwisselend mogelijk te houden en om de kwaliteit van zijn spel te verbeteren studeert Evert steeds weer op nieuwe composities.

Ook in het buitenland geeft hij concerten. Hij gaf concerten in Duitsland, Oostenrijk België, Engeland, Hongarije en Australië. Evert van de Veen is een veel gevraagd koorbegeleider. Evert is ook kerkorganist (“het mooiste aspect van mijn vak”). Hij speelt de zondagse erediensten in de Gereformeerde kerk van Voorthuizen en de Hervormde kerk (PKN) te Putten.

Naast organist is Evert ook werkzaam als koordirigent. Op dit moment geeft hij leiding aan koren te Harderwijk, Staphorst, Putten, Doorn en Elspeet. Tevens werkte hij mee aan radio en t.v. uitzendingen.

Er zijn een aantal solo-orgel CD’s van hem verschenen waarop hij te beluisteren is op orgels van Nederland, België en Duitsland. Tevens zijn er verschillende bundels met koraalbewerkingen voor orgel van zijn hand verschenen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Scroll naar boven