Gert van Hoef

Datum/Tijd
Date(s) - 12/10/2017
20:00 - 21:15

Locatie
Grote Kerk Harderwijk
Kerkplein 1
Harderwijk


[vc_row margin_top=”20″][vc_column width=”1/2″][dt_fancy_title title=”Programma” title_align=”left” title_size=”h3″][ultimate_spacer height=”20″][vc_column_text]Liedbewerking “U bid ik aan …..”

            Gert van Hoef

Trumpet Voluntary

            Jeremiah Clarke

Triosonate nr 5, BWV 529

            Johann Sebastian Bach

“Liebster Jesu, wir sind hier” BWV 731

            Johann Sebastian Bach

Aria in F

            Georg Friedrich Händel

Solfeggio

            Carl Philipp Emanuel Bach

“Verlosser, vriend, Gij hoop en lust”

            Feike Asma

Stars and Stripes forever

            John Philip Sousa

In paradisum

            Theodore Dubois

Toccata in F

            Gaston Bélier

Boléro de Concert

            Louis James Alfred Lefébure-Wely

Fanfare

            Jean Nicolas Lemmens

Improvisatie “Blijf bij mij Heer”

            Gert van Hoef[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][dt_fancy_title title=”Over de organist” title_align=”left” title_size=”h3″][ultimate_spacer height=”20″][vc_column_text]xx-gert-van-hoef-11

 

 

 

 

 

 

Gert van Hoef is op 17 juni 1994 geboren in Barneveld. Op 13 jarige leeftijd ontving hij zijn eerste orgellessen van zijn opa. Van zijn ouders kreeg hij een orgel waarop hij zichzelf wegwijs maakte.

In juni 2008 begon Gert te studeren bij mevrouw Daamen, organiste en koorbegeleidster in Barneveld. In 2010 studeerde hij 18 maanden bij Evert van de Veen, organist in Voorthuizen. In deze periode kwam zijn muzikaliteit tot grote bloei en ontwikkelde hij zijn repertoire zowel in de breedte als in de diepte. Gert werd reeds regelmatig gevraagd voor optredens en concerten in het gehele land. Zelfs vanuit het buitenland toonde men belangstelling voor de jonge organist. Dit zal mede zijn bereikt door de vele videos die Gert op YouTube plaatste vanaf het prille begin van zijn muzikale carrière.

In juni 2010 kreeg hij ter gelegenheid van zijn 16e verjaardag een DVD opname aangeboden op het bekende Moreau orgel in de Sint-Janskerk te Gouda. Ook werd hij in deze maand benoemd tot organist in de kerk van de Hervormde gemeente te Voorthuizen.

Sinds september 2011 kreeg Gert orgelles van de Amersfoortse organist Herman van Vliet, die hem voorbereidde op zijn conservatoriumstudie. In die periode werd hij ook de vaste organist van de Emined orgeltoonzaal in De Punt in Voorthuizen. Zij eerste commerciële DVD werd daar opgenomen.

In september 2013 begon zijn studie bij Jos van der Kooij aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met hoofdvak orgel. Hij krijgt zijn orgellessen in de Westerkerk te Amsterdam. Als bijvak krijgt Gert pianolessen van Katy Satur. Hij studeert ook muziektheorie, muziekgeschiedenis en koordirectie bij de Nederlands/Italiaanse operadirigent Giacomo Formentini.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Scroll naar boven