Gert van Hoef

Datum/Tijd
Date(s) - 04/10/2018
20:00 - 21:15

Locatie
Grote Kerk Harderwijk
Kerkplein 1
Harderwijk


Liedbewerking “God is getrouw”

          G. van Hoef

Sarabande

          G.F. Händel

Come sweet dead

          J.S. Bach/ arr. V. Fox

Fantasie en Fuga in g-moll, BWV 542

          J.S. Bach

Preludium Te Deum

          M.A. Charpentier

Dankt, dankt nu allen God

          F. Asma

Cantabilé

          C. Franck

Marche Religieuse

          A. Guilmant

Improvisatie; The Londonderry air

          G. van Hoef

Toccata in F

          R.W. Driffill

Improvisatie psalm 119

          G. van Hoef

 

In januari 2010 ontving hij zijn eerste orgelles bij de bekende Voorthuizense concertorganist Evert van de Veen. In de anderhalf jaar dat hij les kreeg van Evert van de Veen kwam zijn muzikaliteit tot bloei en ontwikkelde hij zijn repertoire zowel in de breedte als in de diepte.

In juni 2010 werd hij benoemd tot organist in de kerk van de Hervormde gemeente te Voorthuizen. In augustus 2010 won hij het Feike Asma concours bij Johannus Orgelbouw. In 2011 werd hij tweede op hetzelfde concours. Sinds september 2011 kreeg Gert orgellessen van de Amersfoortse organist Herman van Vliet, als voorbereiding op zijn conservatoriumstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Na op 1 juli zijn toelatingsexamen te hebben gedaan, studeerde Gert sinds september 2013 hoofdvak orgel bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij ontving zijn orgellessen in de Westerkerk te Amsterdam. Als bijvak kreeg Gert pianolessen van Wim Voogd. Ook hebben twee jaar lang privélessen muziektheorie door de Nederlands/Italiaanse operadirigent Giacomo Formentini zijn vruchten afgeworpen, daar Gert al in zijn eerste jaar examen kon doen in het vak Solfège leerjaar 1 en 2 met als eindcijfer een 9.8.

Scroll naar boven