Concert Wim Magré

Datum/Tijd
Date(s) - 11/10/2018
20:00 - 21:15

Locatie
Grote Kerk Harderwijk
Kerkplein 1
Harderwijk


Fantasie en Koraal psalm 48 : 6

          Klaas Jan Mulder

Voorspel en koraal psalm 139

          Klaas Jan Mulder

“Vor deinen Tron tret’ ich hiermit”

          Johann Sebastian Bach

Preludium en Fuga in e-moll

          Johann Sebastian Bach

Three short Pieces

          Samuel Sebastian Wesley

Prelude, Fugue et Variation

          César Franck

Suite Romantique

          Denis Bédard 

Koraalfinale

          Willem Hendrik Zwart

 

Wim Magré (1962) musicus te Elburg, ontving zijn eerste muzieklessen aan de muziekschool te Elburg van Kees Weggelaar. Daarna studeerde hij orgel bij Willem Hendrik Zwart, organist van de Bovenkerk te Kampen. Verder bekwaamde hij zich aan het Conservatorium te Zwolle waar hij hoofdvak orgel studeerde bij Dorthy de Rooy. In 1989 studeerde hij hier met goed gevolg af.

Als organist is hij verbonden aan de Grote of Sint Nicolaaskerk te Elburg en de Alle-Dag-Kerk (Engelse kerk aan het Begijnenhof) te Amsterdam. In juni 2018 werd hij benoemd als stadorganist van Elburg .

Hij maakte vele orgel CD’s op bekende Nederlandse orgels in onder andere: Elburg, Kampen, Bolsward, Den Haag en Apeldoorn. Verder werkte hij mee aan een tweetal orgel DVD’s in de Bovenkerk te Kampen.

Verder is hij dirigent van verschillende koren op de Veluwe van onder andere het Elburgs Mannenkoor O.B.K., gemengde koren in Oldebroek, Doornspijk en Ermelo, een kinderkoor op Urk en het Veluws Mannenensemble. Verder is hij samen met zijn zoon Wilbert dirigent van het Groot Nederlands Johannes de Heer koor (700 zangers).

Samen met zijn zoon Wilbert op de vleugel geeft hij onder de naam: “Magré & Magré in concert” diverse optredens in het land. Als concertorganist is hij regelmatig te horen op de prachtige orgels in Nederland.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website: www.wimmagre.nl

 

 

Scroll naar boven