Concert Willem Harold Boog

Datum/Tijd
Date(s) - 18/10/2018
20:00 - 21:15

Locatie
Grote Kerk Harderwijk
Kerkplein 1
Harderwijk


Feestvoorspel Psalm 81 “Jubelt God ter eer”

          Willem Hendrik Zwart

Meditatie “O heilge Geest, daal op ons neer”

          Willem Hendrik Zwart

Preludium in d-moll

         Johann Pachelbel

“Erbarm dich mein, o Herre Gott”, BWV 721

          Johann Sebastian Bach

Fantasie a 5 voci “Aus tiefer Not ….”

          Paul Gerhardt

Toccata psalm 146

          Willem Hendrik Zwart

Liedbewerking “Verlosser, Vriend, ….”

          Willem Hendrik Zwart

Finale uit Sonate II in F

          René Louis Becker

Parafrase “Neem mijn leven, …”

          Willem Harold Boog

Fantasie psalm 25 : 1

          Willem Hendrik Zwart

 

Willem Harold Boog (1964) studeerde orgel, kerkmuziek en klavecimbel aan de Conservatoria van Enschede, Zwolle en Alkmaar. Eindexamen klavecimbel deed hij bij Remy Syrier (1987) en orgel bij Jos van der Kooy (1991, Grote- of Sint Bavokerk te Haarlem) bij wie hij in 1992 ook het eindexamen improvisatie voor het diploma kerkmuziek behaalde in de Westerkerk te Amsterdam. Daarnaast ontving hij meer dan 22 jaar (tot 1996) privéles bij Willem Hendrik Zwart op het majestueuze Hinsz-orgel van de Bovenkerk te Kampen.

Verder nam Willem Harold Boog deel aan een internationale interpretatiecursus (1989) door Christoph Schoener (BRD.) van Bach en Mendelssohn werken en studeerde hij in 1995 en 1996 bij Istvan Baróti, organist van de Dom van Esztergom (Hongarije) Sinds januari 1989 is Willem Harold Boog cantororganist van de Oosterkerk in Zeist, gevolgd in 1992 door een benoeming als Kerkmusicus. In januari 2014 ontving hij de zilveren draaginsigne voor zijn 25 jarig jubileum als Kerkmusicus van de Oosterkerk. In 2016, tijdens het 25ste Traditionele Oranjeconcert werd hij benoemd tot Stadsorganist van Zeist

Naast organist is hij actief als koordirigent. Ook verzorgt hij workshops en was hij een paar keer columnist bij het radioprogramma ‘Zaterdagavonduur’ (EOVan Willem Boog verschijnen regelmatig koor- en orgelwerken.

www.boogconcerten.nl en www.willemharoldboog.nl

 

 

 

Scroll naar boven