Concert MINNE VELDMAN

Datum/Tijd
Date(s) - 19/09/2019
20:00 - 21:15

Locatie
Grote Kerk Harderwijk
Kerkplein 1
Harderwijk


Programma:

Toccata psalm 75: ‘U alleen, U loven wij’

Orgelkoraal: ‘Beveel gerust uw wegen’

          Feike Asma

Toccata, Adagio en Fuga in C, BWV 564

          Johann Seb. Bach

Trio ‘Jesu meine Freude’

          Ernst Friedrich Richter

Fuga-Fanfare

          Jacobus Nicolaas Lemmens

Prière et Berceuse

          Alexandre Guilmant

Final uit Symphony nr 1

          Louis Vierne

Melodie bewerking ‘Wie maar de goede God laat zorgen’

Koraalfinale psalm 138

         Minne Veldman

 

Minne Veldman (1980) ontving zijn muzikale opleiding aan het conservatorium in Zwolle. Met zo’n 50 orgelconcerten per jaar door heel Nederland is hij een veelgevraagd concertorganist. Van zijn orgelspel verschenen 10 solo-CD’s, opgenomen op orgels in Harlingen, Bolsward, Kampen, Hasselt, Amersfoort, Den Haag, Vollenhove, Utrecht en Haarlem. Daarnaast verschenen cd’s met samenzang onder leiding van Minne Veldman vanuit Kampen en Hasselt. Op internet staan honderden video’s van zijn orgelspel. Ook trad hij op als organist en dirigent in het TV-programma Nederland Zingt van de Evangelische Omroep.

Als kerkorganist is hij actief sinds 1994, eerst in de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) te Hasselt en sinds 1998 in de Rehobothkerk te Urk. Daarnaast geeft hij orgelles en is hij als dirigent werkzaam bij twee mannenkoren, twee gemengde koren en een kinderkoor. Hij schrijft veel orgelmuziek en koormuziek. Van zijn hand verscheen voor orgel onder meer een serie ‘Koraalbewerkingen’ (24 delen) en een serie ‘Eenvoudige Psalmbewerkingen’ (3 delen).

In 2019 viert Minne Veldman zijn 25-jarig jubileum als organist met een jubileumtour langs de mooiste en grootste Nederlandse orgels (o.a. de Martinikerk te Groningen en de Grote of Sint Laurenskerk te Rotterdam, Grote Kerk Harderwijk). Het officiële jubileumconcert vindt D.V. plaats op zaterdag 19 oktober 2019 in de Bovenkerk te Kampen.

Scroll naar boven