Concert HAROLD BOOG

Datum/Tijd
Date(s) - 26/09/2019
20:00 - 21:15

Locatie
Grote Kerk Harderwijk
Kerkplein 1
Harderwijk


Programma

 

Fantasie Psalm 121

          Willem Hendrik Zwart

Parafrase “Neem mijn leven, laat het Heer”

          Willem Harold Boog

Toccata en Fuga a-moll

          Johann Ludwig Krebs

Orgelkoraal “Ich ruf zu dir Herr Jesu Christ”

          Johann Sebastian Bach

Improvisation über den Englische Choral “Näher mein Gott, zi Dir”

          Sigfrid Karg-Elert

Carillon

          Louis Vierne

Gefigureerd koraaltrio, fugato-finale en koraal

          Willem Harold Boog

Liedbewerking “Jezus, mijn Heiland”

          Jan Zwart

 

Willem Harold Boog (1964) studeerde orgel, kerkmuziek en klavecimbel aan de Conservatoria van Enschede, Zwolle en Alkmaar (afgestudeerd orgel bij Jos van der Kooy in 1991 en kerkmuziek in 1992). Daarnaast ontving hij meer dan 22 jaar (tot 1996) privéles bij Willem Hendrik Zwart. Hij was deelnemer van een internationaal interpretatiecursus (1989) door Christoph Schoener (BRD.) van Bach- en Mendelssohn- werken en studeerde hij in 1995 en 1996 bij Istvan Baróti, organist van de Dom van Esztergom (Hongarije) werken van Liszt, Widor en Franck. Sinds 1989 is Willem Harold Boog werkzaam als kerkmusicus van de Oosterkerk in Zeist (zilveren draaginsigne voor zijn 25 jarig jubileum). In 2016 werd hij benoemd tot stadsorganist van Zeist, gevolgd in 2017, door de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Naast organist is hij actief als koordirigent, verzorgt ‘orgelworkshops’ en is ambassadeur van de Leprazending.

Als initiatiefnemer én concertgever organiseert Willem Harold Boog sinds 1991 het traditionele Oranjeconcert, sinds 1992 de Serie Orgelconcerten en sinds 2003 de ‘Orgelplusconcerten’ in de Oosterkerk te Zeist. Van zijn hand verschijnen regelmatig koor- en orgelwerken (onder andere bij ‘Con Passione’ en ‘Musiscript’).

Wat betreft de functie van het orgel in de eredienst onderschrijft hij nadrukkelijk de uitspraak van zijn leermeester Willem Hendrik Zwart: de Lofzang heeft een voertuig nodig en dat moet een gouden koets zijn.

 

Scroll naar boven