Concert GERT VAN HOEF

Datum/Tijd
Date(s) - 03/10/2019
20:00 - 21:15

Locatie
Grote Kerk Harderwijk
Kerkplein 1
Harderwijk


Programma

 

Improvisatie over ‘Come Thou font of every blessing’

           Gert van Hoef

Deel 1 uit Concerto 1 in G dur – BWV 592

Sinfonia ‘Ich steh mit einen Fuss im Grabe’ uit Cantate BWV 156

          J.S. Bach

Prelude en Fuga in c moll

          F. Mendelssohn-Bartholdy

Meditatie ‘De dag door uwe gunst ontvangen’

           K.J. Mulder

Toccata in d mineur

          G. Bélier

Trumpet Minuet

          A. Hollins

Allegro Vivace uit Overture ‘William Tell’

           G. Rossini

Fantasie over Psalm 42 : 1-3, 5

          J. Propitius

Hope

          Gert van Hoef

Suite van ‘The Sound of Music’

           R. Rodgers

 

 

 

Gert van Hoef is op 17 juni 1994 geboren in Barneveld. Hij groeide op zonder zich specifiek bezig te houden met muzikale activiteiten. Pas op 13 jarige leeftijd ontdekte hij het orgel en ontving hij zijn eerste orgellessen van zijn opa die hem wegwijs maakte op het instrument.

In januari 2010 ontving hij zijn eerste orgelles bij de bekende Voorthuizense concertorganist Evert van de Veen. In de anderhalf jaar dat hij les kreeg van Evert van de Veen kwam zijn muzikaliteit tot bloei en ontwikkelde hij zijn repertoire zowel in de breedte als in de diepte.

In juni 2010 werd hij benoemd tot organist in de kerk van de Hervormde gemeente te Voorthuizen. In augustus 2010 won hij het Feike Asma concours bij Johannus Orgelbouw. In 2011 werd hij tweede op hetzelfde concours. Sinds september 2011 kreeg Gert orgellessen van de Amersfoortse organist Herman van Vliet, als voorbereiding op zijn conservatoriumstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Na op 1 juli zijn toelatingsexamen te hebben gedaan, studeerde Gert sinds september 2013 hoofdvak orgel bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij ontving zijn orgellessen in de Westerkerk te Amsterdam. Als bijvak kreeg Gert pianolessen van Wim Voogd. Ook hebben twee jaar lang privélessen muziektheorie door de Nederlands/Italiaanse operadirigent Giacomo Formentini zijn vruchten afgeworpen, daar Gert al in zijn eerste jaar examen kon doen in het vak Solfège leerjaar 1 en 2 met als eindcijfer een 9.8.

Op 27 juni 2015 won Gert het Govert van Wijn het Orgelconcours, dat jaarlijks plaatsvindt in de Grote Kerk te Maassluis.

 

 

 

Scroll naar boven