Concert Gert van Hoef

Datum/Tijd
Date(s) - 14/09/2023
20:00 - 21:15

Locatie
Grote Kerk
Kerkplein
3841 EC Harderwijk


PROGRAMMA:

 

  •    Fantasie en Koraal psalm 48 : 6            K.J. Mulder

  •    ‘Christe aller Welt trost’ ,BWV 670            J.S. Bach

  •    Fuga in c-moll            J.S. Bach

  •    ‘Morning Mood’ uit ‘Peer Gynt’ Suite            E.Grieg

  •    Allegro in F            G.F. Händel

  •    Toccata in g, uit Sonate I            R.L. Becker

  •    Psalm 73 : 7            F. Asma

  •    Marche Triomphale            J.N. Lemmens

  •    Improvisatie ‘Dierb’re Heer Jezus’            G. van Hoef

  •    Introitus en Toccata psalm 56 : 5            J. Propitius

 

Gert van Hoef is op 17 juni 1994 geboren in Barneveld. Hij groeide op zonder zich specifiek bezig te houden met muzikale activiteiten. Pas op 13 jarige leeftijd ontdekte hij het orgel en ontving hij zijn eerste orgellessen van zijn opa die hem wegwijs maakte op het instrument. Al snel bleek Gert over aanleg te beschikken, wat voor zijn ouders een reden was om hem een orgel te geven. De eerste maanden speelde Gert op zijn huisorgel zonder dat hij les kreeg.
In juni 2008 ontving hij zijn eerste orgellessen van mevrouw Daamen, organiste en koorbegeleidster in Barneveld
Reeds in januari 2009 deed Gert mee aan het Interclassicmusic Orgelconcours bij Johannus Orgelbouw in Ede. Tot ieders verrassing drong hij meteen door naar de finale van het concours die gehouden werd op de familiedagen te Hardenberg. Daar behaalde hij de 1e prijs in zijn leeftijd- en muziekcategorie in februari 2009. In juni 2009 vond de aan de finale verbonden CD opname plaats in de St. Maartenskerk in Tiel. De CD werd onder de titel “Finale” gepresenteerd tijdens de Duikenburgse dagen.
In januari 2010 ontving hij zijn eerste orgelles bij de bekende Voorthuizense concertorganist Evert van de Veen. In de anderhalf jaar dat hij les kreeg van Evert van de Veen kwam zijn muzikaliteit tot grote bloei en ontwikkelde hij zijn repertoire zowel in de breedte als in de diepte. In deze periode werd Gert reeds regelmatig gevraagd voor optredens en concerten in het gehele land. Zelfs vanuit het buitenland toonde men belangstelling voor de jonge organist. Dit zal mede zijn bereikt door de vele filmpjes die Gert op Youtube plaatste vanaf het prille begin van zijn muzikale carriere.
In juni 2010 kreeg hij ter gelegenheid van zijn 16e verjaardag een DVD opname aangeboden op het bekende Moreau orgel in de Sint-Janskerk te Gouda. Ook werd hij in deze maand benoemd tot organist in de kerk van de Hervormde gemeente te Voorthuizen.
In augustus 2010 won hij het Feike Asma concours bij Johannus Orgelbouw. In 2011 werd hij tweede op hetzelfde concours.
Sinds september 2011 krijgt Gert orgelles van de Amersfoortse organist Herman van Vliet, die hem voorbereidt op zijn conservatoriumstudie die hij na de Havo hoopt te gaan volgen.
Sinds december 2011 is Gert vaste organist van de Eminent orgeltoonzaal in De Punt in Voorthuizen. Hier beet hij in januari 2012 met het eerste concert het spits af in de Winterserie Orgelconcerten, waarvan er ongetwijfeld nog veel zullen volgen.
www.gertvanhoef.nl
Scroll naar boven