Concert Gerben Mourik

Datum/Tijd
Date(s) - 19/07/2018
20:15 - 21:30

Locatie
Grote Kerk Harderwijk
Kerkplein 1
Harderwijk


Programma:

 

Preludium en Fuga in C, BWV 547

          Johann Sebastian Bach

Fuga in D, Marche in F, Pastorale in a; uit Meditaciones Religiosas

          Louis A.J. Lefébure-Wely

Offertoire in D

          Padre Davide da Bergamo

“Stimmen der Nacht”

          Sigfrid Karg-Elert

Valse Triste

          Jean Sibelius

Toccata in a

          Jac Bonset

Improvisatie over thema’s vanuit het publiek

          Gerben Mourik

 

 

Gerben Mourik

Behaalde zijn Bachelor en Master-diploma’s Uitvoerend Musicus (met de hoofdvakken orgel en improvisatie) aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Hoofdvakdocenten waren Bram Beekman en Henco de Berg. Daarna volgden privé-lessen bij Ansgar Wallenhorst, Naji Hakim en Ben van Oosten.
Improvisatie cursussen werden gevolgd bij Thierry Escaich en Loïc Maillé.
Hij heeft een actieve concertpraktijk binnen en buiten Europa. Zo speelde hij buiten Nederland op orgelfestivals te Alpe d’Huez, New York, Bergamo, Perm, Toulouse, Gloucester, Liverpool, Salisbury, Ratingen, Aschaffenburg, Antwerpen, Himmerod, Düsseldorf, Kopenhagen, Essen en Warschau.

Hij is zeer geïnteresseerd in Nederlandse orgelmuziek en speelde de première van diverse composities van Arie J. Keijzer, Johann Th. Lemckert en Jan J. van den Berg. In 2011/12 verschenen tevens de eerste cd’s op zijn eigen label Vita Recordings; ‘Dialogue’ met werken van Marchand, Keijzer, Bonefaas, Tournemire en Hakim, en ‘Choral’ met improvisaties door het kerkelijk jaar. Beide cd’s werden opgenomen op het Cavaillé-Coll orgel in de St. Sernin te Toulouse. Als organist was hij werkzaam in Rotterdam (1998-2000), Klundert (2000-2006), vanaf 1 juli 2006 is hij organist van de Grote- of St. Michaëlskerk te Oudewater. In april 2013 werd hem de eretitel ‘Stadsorganist’ toegekend.

Gerben nam deel aan diverse improvisatieconcoursen en behaalde 1e prijzen op het Nationale orgelimprovisatieconcours te Zwolle (2003), het internationale orgelimprovisatieconcours te St. Albans (UK, 2005) en het internationale improvisatieconcours in Haarlem (2008);

Scroll naar boven