Concert Evert van de Veen op 1 oktober

Datum/Tijd
Date(s) - 01/10/2020
20:00 - 21:15

Locatie
Grote Kerk Harderwijk
Kerkplein 1
Harderwijk


 

    PROGRAMMA

  1.   Neem mijn leven, laat het Heer          Evert van de Veen
  2.   Rijst op, Rijst op voor Jezus          Evert van de Veen
  3.   Fantasia in G-dur, BWV 571          Joh. Seb. Bach
  4.   Fanfare                        Jac. Nicolas Lemmens
  5.   Orgelconcert in C major Hob XVIII:1          Joseph Haydn
  6.   Toccata per Organo          Pierre Bandini
  7.   Festival March, Romance, Toccatine          Robert Jones
  8.   Psalm 87                      Evert van de Veen
  9.   Fantasie “Kroont hem met gouden kroon”          Evert van de Veen
Evert van de Veen werd geboren op 28 december 1963 in Voorthuizen. Hij volgde orgellessen bij zijn oom Evert van de Kamp en bij organist John Propitius, en studeerde vervolgens aan het Utrechts Conservatorium bij Theo Teunissen
De in Voorthuizen woonachtige organist geeft jaarlijks vele concerten in Nederland. Om de concertprogramma’s die hij ten gehore brengt zo afwisselend mogelijk te houden en om de kwaliteit van zijn spel te verbeteren studeert Evert steeds weer op nieuwe composities. Hij gaf concerten in Duitsland, Oostenrijk België, Engeland,  Hongarije en Australië.
In februari van dit jaar  vierde hij zijn 40 jarig organisten jubileum in de Gereformeerde kerk met een jubileumavond die door 750 mensen werd bezocht.
Evert van de Veen is   een veel gevraagd koorbegeleider.  Evert is ook kerkorganist (“het mooiste aspect van mijn vak”). Hij speelt de zondagse erediensten in de Gereformeerde kerk van Voorthuizen en de Hervormde kerk (PKN) te Putten.
Naast organist is Evert ook werkzaam als koordirigent. Op dit moment geeft  hij leiding aan koren te  Ederveen, Staphorst, Putten, Doorn en Elspeet.
Er is een aantal solo-orgel CD’s van hem verschenen waarop  hij te beluisteren is op orgels van Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.

 

 

 

 

 

Scroll naar boven