Concert ANDRÉ VAN VLIET

Datum/Tijd
Date(s) - 17/10/2019
20:00 - 21:15

Locatie
Grote Kerk Harderwijk
Kerkplein 1
Harderwijk


Programma

 

 

Koraalbewerking “Heer, ik hoor van rijke zegen”

          Herman van Vliet

Preludium en Fuga in G, BWV 541

          Johann Seb. Bach

Choralvorspiel “Es ist das Heil uns kommen hier”

          Anoniem (18e eeuw)

Concertsatz in Es-moll

          Gustav Merkel

Lamentation

          Alexandre Guilmant

Festival prelude on “a mighty fortress”

          William Faulkes

Cathedral Suite

          Gordon Young

Koraalfinale

          André van Vliet

 

André van Vliet werd geboren op 18 augustus 1969 in Benschop. Op 9-jarige leeftijd begeleidde hij de kerkdiensten in zijn woonplaats. Lessen volgde hij bij Gijsbert Lekkerkerker en de bekende organist Herman van Vliet, die hem ook de liefde voor de met name Franse romantiek bijbracht. Op het Utrechts Conservatorium studeerde André bij Nico v.d. Hooven, Jan Welmers en Jan Raas, alwaar in 1991 het diploma werd behaald. Als begeleider van koren of als solist reist hij wekelijks door het land. Speelde voor radio en TV en maakte 7 solo-albums. Deze CD’s, die een zeer breed repertoire bevatten, werden opgenomen in de Evang. Luth. Kerk te Den Haag, de Martinikerk te Bolsward, Loolaankerk te Apeldoorn (nieuw geschreven koraalbewerkingen door collega’s, geschreven voor- en opgedragen aan André) en de Lebuïniskerk te Deventer en de Elisabethkirche in Marburg (Du.). Evenals op de CD’s pronken bij de concerten  – naast de namen van componisten als Bach, Mendelssohn, Franck, Guilmant, Widor en Dupré – ook grootheden als Planyavski, Hidas, Verschraegen en Toebosch.
Als dirigent is André verbonden aan de koren Herv. Gem. Zangver. ‘Vox Jubilans’ uit Waddinxveen en Projectkoor ‘Oriolus’ uit Maarn en Mannen ensemble “Cantare” uit Woudenberg

Voor Johannus-orgelbouw uit Ede verzorgt André de maandelijkse ‘muzikale handreiking’, alsmede een aantal andere promotie-activiteiten. Al met al een muzikaal leven op een breed terrein. Maar niet te vergeten is één van de belangrijkste activiteiten de wekelijkse eredienst in zijn woonplaats Polsbroek. Want gemeentezang in je eigen kerk, blijft één van de mooiste opdrachten.

 

Scroll naar boven