17 augustus: Adriaan Hoek

Datum/Tijd
Date(s) - 17/08/2023
20:15 - 21:30

Locatie
Grote Kerk Harderwijk
Kerkplein 1
Harderwijk


PROGRAMMA

 

Salamanca          G. Bovet

Balletto del Granduca          J.P. Sweelinck

Concerto d-moll, BWV 596          J.S. Bach

Thema met Variaties, KC 491          W.A. Mozart

3 orgelkoralen opus 67          M. Reger

Präludium und Fuge über den Namen BACH          F. Liszt

 

 

Adriaan Hoek studeerde orgel en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium waar hij in 2016 summa cum laude afstudeerde als Master of Music. Zijn docenten waren Ben van Oosten, Bas de Vroome, Aart Bergwerff en Hayo Boerema. Hij vervolgde zijn studie aan de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg en aan de Hogeschool in Gent. Hier volgde hij lessen bij Wolfgang Zerer, Pieter van Dijk en Ignace Michiels.

Adriaan won acht eerste prijzen op internationale orgelconcoursen in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Italië en Amerika. Vanwege zijn prestaties op het Internationaal Schnitger Organ Competition te Alkmaar (2015) en de ”Grand Prix d’ECHO in Treviso (Italië 2018) mocht hij zich zowel in 2016 als 2018 ”The Young ECHO Organist of the Year” noemen.

In de afgelopen jaren concerteerde Adriaan in diverse prestigieuze series in binnen- en buitenland. Als kerkmusicus is hij sinds 2015 verbonden aan het Ikazia Ziekenhuis te Rotterdam en vanaf 2022 aan de Marekerk te Leiden.

Vanaf zomer 2022 is hij benoemd tot stadsorganist van Rotterdam. In die functie is hij de vaste bespeler van het Standaart-concertorgel in de Burgerzaal van het

Scroll naar boven