10 augustus: Gerben Budding

Datum/Tijd
Date(s) - 10/08/2023
20:15 - 21:30

Locatie
Grote Kerk
Kerkplein
3841 EC Harderwijk


PROGRAMMA

 

Concerto in G, BWV 592          J.S. Bach
Partita “O Gott, du frommer Gott”          J.S. Bach
Fuga in g, BWV 578           J.S. Bach (+ inleiding A.W. Bach)
Voluntary in a minot, opus 62           J. Stanley
Fantasie in f-moll, KV 608           W.A. Mozart
Variations Serieuses           F. Mendelssohn-Bartholdy (arr. Reitze Smits)
Improvisatie           Gerben Budding

 

Gerben Budding is kerkmusicus van de Goudse Sint-Janskerk. In Gouda is hij tevens door de gemeente aangesteld als stadsorganist en is hij curator muziek van de Stichting Goudse Sint-Jan. Als vesperorganist is hij verbonden aan de Utrechtse Domkerk. Hij is cantor van de Theologische Universiteit Apeldoorn (TUA). Gerben is internationaal actief als concertorganist en werkt daarbij graag samen met vocalisten en instrumentalisten. Zo vormt hij een sopraan-orgel duo met sopraan Nanette Mans.

Zijn brede repertoire omvat alle stijlperioden. Dit resulteert in een doordachte en verrassende programmering tijdens concerten. Gerben is een enthousiaste promotor van Nederlandse orgelmuziek. Niet alleen geeft hij veel aandacht aan moderne Nederlandse orgelmuziek (waaronder de muziek van Daan Manneke), maar ook haalt hij hierbij vergeten Hollands Meesters onder het stof vandaan. In dit kader had hij een wereldprimeur met de eerste integrale cd-opname (9 cd’s) van de orgelwerken van Samuel de Lange jr., een opname die lovend werd ontvangen.

Zijn opleiding ontving hij aan het Utrechtse conservatorium. Daar behaalde hij een Bachelor- en Mastergraad Orgel met als hoofdvak Improvisatie (beide summa cum laude), een eerstegraads bevoegdheid als Kerkmusicus en een Bachelor- en Mastergraad Koordirectie (met onderscheiding).

Hij won de eerste prijs op het Internationale orgelconcours ‘Agati-Tronci’ in Pistoia (Italië), de tweede prijs op het Internationaal Schnitgerconcours in Alkmaar, de Litaize-prijs op het Internationaal César Franck Concours in Haarlem en de publieksprijs op het improvisatieconcours in Dudelange (Luxemburg).

Gerben is dirigent van oude-muziek Ensemble Piacevole, Collegium Sint-Jan, een tweetal oratoriumkoren en Symfonieorkest Sjosjanim.

www.gerbenbudding.nl

Scroll naar boven