Orgelconcert Evan Bogerd

Datum/Tijd
Date(s) - 21/07/2022
20:15 - 21:30

Locatie
Grote Kerk Harderwijk
Kerkplein 1
Harderwijk


PROGRAMMA

  1.     Heil dir im Siegenkranz     >>   M. Reger

  2.     Allein Gott in der Höh sei Ehr     >>   J.P. Sweelinck

  3.     Ciaconna in c-moll     >>   D. Buxtehude

  4.     Preludium en Fuga in g-moll     >>   J.S. Bach

  5.     Improvisatie     >>   E. Bogerd

  6.     Sonate II     >>   P. Hindemith

  7.     Wie maar de goede God laat zorgen     >>   C. de Wolf

 

 

Evan Bogerd (1993) is een veelgevraagd concertorganist in binnen- en buitenland. Hij werd voorbereid op zijn orgelstudie door Herman van Vliet te Amersfoort. Daarna studeerde hij bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Zijn master sloot hij af met een 10 voor het eindrecital.
Door de jaren heen won Evan diverse prijzen waaronder de 1e prijs op het internationale ‘Anton Bruckner’ Improvisatieconcours te Linz en de 1e prijs op het Nationaal Improvisatieconcours te Dordrecht.
Bogerd volgde diverse masterclasses improvisatie bij Wolfgang Seifen, Sophie Veronique Cauchefer-Choplin en Martin Baker aan de Internationale Altenberger Orgelakademie te Altenberg, Duitsland.
Evan Bogerd is gedreven om het orgel te promoten voor een breed publiek. Zijn repertoire reikt van Sweelinck tot aan hedendaagse muziek van bijvoorbeeld Daan Manneke. Bach, Franck en Reger gelden als zijn favoriete componisten. Zijn antenne voor het vertolken van romantische werken leverde veel positieve kritieken op in de pers. Evan Bogerd is sinds 1 januari 2020 als cantor-organist verbonden aan de Westerkerk te Amsterdam.

Scroll naar boven